Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Tuttu sanonta, joka pätee moneen. Ja toki myös tottakin. Joskus ei tarvita sanoja lainkaan, kuva hoitaa viestin perille. Mutta ei sentään aina.

Kuvan tai kuvien viestiä on hyvä täydentää sopivilla sanoilla, sopivalla tekstillä, joka tukee viestin läpimenoa juuri tarkoitetulla tavalla.

Toisaalta taas ilman kuviakin tulee toki toimeen. Mutta tietynlaiseen viestintään ne sopivat erinomaisesti taas puolestaan selkeyttämään sanojen viestiä (kaaviokuvat, esimerkkikuvat, havainnekuvat jne) tai vain elävöittämään viestiä.

Internetissä tapahtuvan viestinnnän oletetaan usein oletetaan olevan havainnollisempaa ja visuaalisempaa kuin perinteinen paperiviestintä. Verkkotekstit ovat lyhyempiä ja useimmiten kuvitettuja. Jostain syystä nykyihminen ei vielä tunnu pystyvän lukemaan ja omaksumaan aivan samanlaisia tekstimassoja näyttöpäätteeltä kuin kirjoista ja paperilta.

kukkaJoten, onko tulevaisuudessa kuva jopa useampien tuhansien sanojen arvoinen? Hyvä kuva varmasti onkin, jo nytkin. Ja hyvällä tarkoitan sitä viestiäsi tukevaa kuvaa. Kuvahan voi myös antaa aivan erilaisen mielikuvan kuin oli tarkoitus.

Mutta sanoja tarvitaan myöskin. Oikeita sanoja ja oikeakielisyyttä.

Mitä muuten mietit, kun näit tuossa etusivulla tuon kukkakuvan? Millaisen mielikuvan se sinulle antoi yrityksestäni? Kommentoi alle tai ota muutoin yhteyttä ja kerro minulle, olen utelias.

Tai ota yhteyttä keskustellaksesi siitä, miten voisin olla sinulle avuksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.