Sanamaniaa

Olen tilannut sähköpostiini jos jonkinlaista uutiskirjettä, osa hyödyllisiä, osa ei. Joskus löytää kimpaleita (kulta-sellaisia), joskus kaikkia ei jaksa tai ehdi edes vilkaista saati lukea.

Uskollisesti aina selaan läpi kääntäjille suunnatun ToolKit, kun se boksiini vilahtaa, sillä siellä on yleensä joka kerta joku kiva ylläri. Tämän kuvalinkin kautta pääset tutustumaan julkaisijan sivuihin: 
Tänään se kultakimpale oli Wordle, jossa ehdin luoda esim. alla näkyvän ”teoksen”: 

Wordle: Intia

Ainut huono puoli palvelussa on sen koukuttavuus.
Idea on siis se, että otat minkä tahansa tekstinpätkän ja sinulle luodaan siitä sanakuvio (onkohan tuo oikea sana…), jossa tekstissäsi olevien sanojen yleisyys määrää niiden koon. Värit, sanojen fontti ja vaaka-pystysuoruus ym. ominaisuuksia voidaan säädellä tietyssä määrin. Kunkin kielen (palvelu tunnistaa parikymmentä, mukana suomi) yleisimmät sanat suodatetaan automaattisesti pois, tosin tätäkin voi säätää.  Ja tuloksena on kauniita, visuaalisia sanahahmotelmia. 
Lisäksi sitä voi käyttää paljon muuhunkin. Huomasin itse yhdestä omasta tekstistäni, että olin käyttänyt hyvin paljon ”nk. ” ja ”myös” -sanoja, joten kauniilla tavalla sain muistutuksen tästä ”taudista”.
Kannattaa kokeilla!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.