Tapaturma ja vakuutus

Harvoin olen ollut niin iloinen vakuutuksesta kuin viime aikoina.  Typerän tapaturman (kaaduin pyörällä) johdosta olin 4 viikkoa sairaslomalla. Näin yksinyrittäjänä se ei ollut mikään helppo asia tai taloudellisesti kannattava, mutta onneksi oli ns pakollisten vakuutusten lisäksi se vapaaehtoinenkin.

YEL turvaa toki, ja onneksi en sinnekään ihan pienintä summaa ole maksanut, mutta tuolla päivärahalla ei verojen jälkeen todellakaan edes katettu kuukauden pakollisia yrityksen menoja. Päivärahaahan sai vain arkipäiviltä ja muutaman päivän karenssin jälkeen.

Olen aikanani ottanut myös vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen kattamaan sekä työ- että vapaa-ajan tapaturmat ja siitä tuo päiväraha tuli kaikilta päiviltä joita sairaslomalle osui. Mikä onkin lähempänä minun työpanostani, sillä ei nuo viikonloput liki aina ole aivan vapaita päiviä.

Tässä toipuessa on kyllä tullut mieleen myös tuon YEL-summan nosto, sillä mikäänhän muu ei korvaa päiväkorvausta jos sairastun vaikka johonkin pitkäaikaiseen tai vakavaan.. Laittaa mietityttämään..

Turvallista ja tervettä kesän alkua toivon itselleni ja muille kanssaihmisille ja -yrittäjille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.