Uusi vuosi – uudet kujeet?

Hieman kummallista, että kalenteri määrittää näinkin suuressa määrin toimiamme ja ajatuksiamme. Mitä vuoden vaihtuminen oikeastaan tarkoittaa? Onko aina keksittävä uusia kujeita, eikö vanhassa vara parempi?

Toki nk. virallisissa yhteyksissä vuoden vaihtuminen on merkittävä: tilinpäätös monilla yrityksillä, uudet lait ja määräykset, uudet verot ja maksut ja paljon muuta, jotka vaikuttavat siihen, miten toimitaan. Mutta helposti rupeaa itsekin ajattelemaan, että tulisi tehdä päätöksiä, katsastaa mennyttä ja aloittaa vuosi paremmin tai erilaisella tavalla?
Onko niin, että kaikilla on tarvetta aina välillä pysähtyä ja tehdä ”tilinpäätöstä” ja suunnitelmia? Vuoden vaihtuminen antaa tähän toki oivan ajankohdan ja ehkä nämä juhlapyhät myös pakottavat hiljentämään tahtia hieman, jotta ajattelulle jääkin aikaa.
Uuden kehittäminen vain pelkän uudistumisen takia ei ole useinkaan tarpeen. Takana täytyy olla myös muuta: toimintaolosuhteiden muutos, tuloskehitys, henkilövaihdokset tms. Tosin näinä päivinä toimintaolosuhteet muuttuvat alalla kuin alalla, joten syytä suunnitteluun lie lähes jokaisella.
Käykö kuitenkin niin, että suunnitelmat jäävät ajatusten tasolle? Onko aikaa/halua/viitsimistä kirjata niitä ylös, saati sitten toteuttaa? Ajattelustakin on varmasti hyötyä, mutta kyllähän on myös totta, että ylöskirjatut ja/tai julkilausutut lupaukset tai suunnitelmat toteutuvat suuremmalla todennäköisyydellä. Niinpä aion nyt uskaltautua tekemään ne lupaukset täällä.
Tänä vuonna lupaan:
  • kehittää toimintajärjestelmiä siten, että kiireisimpänäkin aikana pystyn palvelemaan asiakkaita tehokkaasti
  • uusia nettisivut, jotta ne paremmin auttavat ja kuvastavat yrityksen toimintaa
  • toimia yhä edelleen asiakkaiden parhaaksi
  • tehostaa kannattavuutta
  • katsoa tulevaisuuteen myönteisin odotuksin
  • ja toimia, kaikesta huolimatta, joustavasti ja avoimin mielin!
Näiden lupausten pohjalta pitää laatia aikataulua ja muuta suunnitelmaa, ja sitten puuttuukin enää vain toteutus. Kaikkein hienointa suunnitelmissa kuitenkin on se, että niitä voi myös muuttaa, mikäli siihen on tarvetta. Kunhan muistaa, että niitä laatiessaan on tosissaan!
Toimeliasta lupausten vuotta 2010!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.