… the next stop Karis…

Ja junassa jälleen.

Tarkistelin tuossa kuukausittaista kävijäraporttia näiltä yritykseni sivuilta ja huomasin, että joku oli löytänyt sivut hakusanoilla ”aamujuna Turku-Helsinki”, toinen ”aseta tavoite”. Yleisimmin kuukausittain löytyy hakuja sekä omalla nimelläni että yrityksen nimellä, useimmiten mukana myös ”it-taidot cv” -tyyppisiä yhdistelmiä.
Kävijäraportit ovat erittäin mielenkiintoista luettavaa muutoinkin. Tavattuasi jonkin ihmisen tai esimerkiksi oltuasi messuilla tms tilaisuudessa ja jaettuasi käyntikorttejasi, on mahdollista usein nähdä, kuinka moni on etsinyt lisätietoja kotisivuiltasi. Tässä kohtaa aina poden huonoa omaa tuntoa ja toivon, että sivuiltani löytyisi hieman enemmän informaatiota ja vielä paremmin jäsenneltynä, mutta valitettavasti se projekti on aina kesken… Suutarin lapset jne.
En ole aivan varma, kuinka moni pienyritys kiinnittää huomiota kotisivujensa kävijöihin ja siihen, mitä sieltä etsitään. Tutkimustietoakin tästä varmasti on, ainakin hakusanamarkkinointia ja hakuoptimointia myyvillä yrityksillä. Mutta tämä kyllä kannattaa. Yksinkertaisimmillaan kannattaisi ainakin tarkistaa, miten yrityksen sivut löytyvät hakukoneista erilaisilla hakusanoilla. Yllättävän monen yrityksen omat kotisivut eivät nouse edes kärkeen, kun hakee yrityksen nimellä suoraan – tämä on mielestäni aika hälyttävää, paitsi jos ei todellakaan halua tulla löydetyksi!
Ja jollei halua perehtyä tai maksaa kävijäraporteista laajemmin (Google Analytics on aivan ilmainen!) niin useimmilla kotisivutilapalvelujen (hosting) tarjoajilla on ainakin jonkinlainen laskuri käytössä, josta saa edes pientä vinkkiä siitä, käykö sivuilla ylipäätään kukaan! Ja jos kävijöitä on useitakin, tulee pohtia, onkohan sivuilla se tieto, mitä sieltä etsittiin?
Aamu valkenee, aamujunassa Helsinkiin on kiva juoda teetä ja näpytellä syvällisiä. Nyt alkaa valmistautuminen päivän töihin.
Oikein aurinkoisia, kuulaista syyspäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.