Virallinen taantuma

Uutisissa kerrottiin, että Suomi on nyt sitten virallisestikin taantumassa. Onhan se hyvä saada virallinen status asialle, jota on nyt joka puolella toitoteltu viikkojen ajan.

Kohotan hattua kaikille, jotka mieluummin kertovat hyvistä uutisista, eivätkä lietso lamatunnelmia. Toki maailmanlaajuinen taloudellinen kriisi on tosiasia, mutta vaikka tämän tunnustaakin, ei ole syytä antautua tappiomielialalle.
Ylenpalttiset lomautukset ja irtisanomiset, ennen kuin taantuma on edes antanut merkkejään yrityksen taloudelle, on mielestäni vääränlaista varautumista. Kukapa yrityksen tuotteita myy ja markkinoi, jos porukkaa ei ole? Ja tunnolliset työntekijät tekevät lomautuksen aikaisia hommia palkattomina ylitöinä, onko siinä laitaa?
Puhumattakaan työntekijöistä, joiden mieliala on alhaalla ja yt-neuvottelut masentavat, on varmastikin vaikea saada tällaisesta työvoimasta parasta tulosta irti – juuri nyt kun se olisi erittäin tärkeätä!
Itse lupaan kuluttaa ja ostaa entiseen malliin, niin kauan kuin töitä ja sen myötä palkkaa riittää. Ja jos työt vähenevät, sitten ruvetaan markkinoimaan apinan raivolla ja etsimään uusia.
Lamantappo– tai paremminkin taantumantappotalkoot kunniaan!
Ja mikäli negatiiviset ajatukset valtaavat mielen, tilaa vaikka Positiivareiden Ajatusten aamiainen joka arkiaamuksi mieltäsi piristämään.
Tsemppiä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.