Mistä Lainelainen sai nimensä?

Yrityksen perustaminen on helppoa: ei tarvita kuin hieman rahaa ja lomakkeen täyttäminen. Mutta mitä siihen lomakkeelle sitten kirjoittaisi yrityksen nimeksi?
Toimialan pohtiminen voi myös olla ”kinkkistä”, mutta siitä ehkä lisää myöhemmin.
Pelkkä oma nimi toiminimenä toimii usein hyvin, mutta kun nimi on yhtä moniselkoinen kuin omani, ei se tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Etunimikään ei käynyt, se olisi pitänyt yhdistää johonkin vaikka toimialaa kuvaavaan, eikä se nyt käynyt päinsä.
Niinpä pohdinnat johtivat tällaiseen ratkaisuun:
Aikoinaan maailmalla työskennellessäni ruotsalainen kollegani Mona oli huomannut, että lähes kaikkien suomalaisten sukunimet ovat -nen tai -lainen päätteisiä (kuten Virtanen, Savolainen jne.). Minun Laine-nimeni oli tällä logiikalla jotenkin ”vajavainen”, joten kollega päätti tehdä siitäkin suomalaisemman ja rupesi kutsumaan minua nimellä Lainelainen. Nimi jäi vuosiksi vain meidän keskinäiseen ja satunnaiseen käyttöömme. Toiminimen/yrityksen nimeä pohtiessani se juolahti jälleen mieleeni. Muitakaan varteenotettavia vaihtoehtoja en keksinyt ja niinpä yrityksestä tuli Lainelainen. Jokaisella kunnon brändillähän tulee olla tarina takanaan…

Tiedä sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.