Sosiaalista mediaa pää koneessa

Piti paneutua muutama päivä Twitteriin ja oikeasti selvittää mitä siellä liikkuu. Onhan kuulemma suomalaisia Twitter-käyttäjiä jo yli 500 000. Aktiivisia eli twiittaavia ei niinkään paljon.

Olin Turun Mainostorstai -tilaisuudessa aamupäivän ajan ja siellä liki oletusarvoisesti koko yleisöllä oli Instagrammit ja Twitterit kännyköissään, joita oikein kehotettiin käyttämään. Valitettavasti, tai ei (jää nähtäväksi), minun kännykässäni eivät nuo toimi, vaikka älykännykäksi se itseään on nimitellyt 😀

No, sain nyt sysäyksen kunnolla opiskella sitä Twitteriä. Instagramin opettelu odottelee uutta kännykkää, netin kautta sitä ei voi kuin katsella. Olen twiittaillut, kuten sivuston sivupalkista huomaa, seurannut lukuisia eri henkilöitä ja instansseja ja löytänytkin paljon mielenkiintoista. Tosin myös ymmärtänyt sen, että sosiaalinen media on todella pirstaleinen ja kaikkien mahdollisten medioiden seuraaminen/käyttäminen täysmittaisesti todella aikaa vievää puuhaa. Toki kaikenlaisia työkaluja, mm. tämä HootSuite, löytyy avuksi ja helpotukseksi, mutta aikaa se vie.

Näin yrittäjän ja markkinoijan näkökulmasta olen pohtinut mm. sitä, millä perusteella yritys päättää, missä medioissa se on aktiivinen ja mitä se seuraa. Onko kyse ainoastaan resursseista tai osaamisesta? Siitä mistä yrittäjä on itse kiinnostunut? Ja missä kulkee kipuraja: milloin sinne netttin tai someen on mentävä ja millä panostuksilla?

Kaiken avain on kuitenkin se, että tunnistetaan omat kohderyhmät, potentiaaliset ja nykyiset asiakkaat ja se mistä heidät saa kiinni.  Ja kun sitten jotain lähdetään toteuttamaan, varmistetaan myös resurssit siihen toimintaan (aika, raha, sisältö) ja sitten seurataan miten se toimii.

Lopuksi vielä ”embedded post” (upotettu päivitys)  Twitteristä, joka käsittelee Facebookia. Tämä oli tämän aamun helmilöytöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.