Aurinko

Intiasta tulee aina mieleeni aurinko ja jostain syystä varsinkin auringonlaskun aika.

Terävin tuoksumuistoni Goasta on auringonlaskun aikainen tuoksu: hienoinen savun tuoksu, joka leijaili joka paikassa aina auringonlaskun aikaan. Liki joka talon edustalla oli pieni roskanuotio hämärän laskeutuessa, kun ajelin moottoripyörällä töistä kohti kotia (tai mihin menossa olinkin). Auringon häipyvä pehmeä valo ja se tuoksu tuovat mieleeni lämpimiä tunteita.

Unohtaa ei tule myöskään auringonlaskuja rannalla. Pikku rantakojussa (shack) istuen, olutpullo kädessä ja katsellen auringon vajoamista mereen. Mutta missä vain Intiassa, on juuri auringonlaskun hetki jotenkin maaginen. Auringon vajotessa kuumuus alkaa helpottaa, pehmeä lämpö ympäröi sinut hämärtyvässä illassa. Liian kirkas auringon valo vaihtuu punertavaan ja silmille miellyttävään hämyyn.

Auringonnousut ovat myöskin hienoja, mutta vaikka aamunvirkku noin yleensä olenkin, niin niitä ei likikään tarpeeksi montaa ole tullut todistettua. Vuorilla matkustellessa auringonnousut ovat yleensä niitä, joita herätään aamuyöllä katselemaan.

Tärkeä asia toki muistaa on se, että varsinkin auringonlaskun aikaan myös hyttyset aktivoituvat. Eli Omodos kannattaa pitää mukana ja kämpän ikkunat ja ovet kiinni. Tämä on tietenkin vastoin omaa fiilistä: kuumuuden hiipuessa (jos on niillä lämpimämmillä Intian leveysasteilla tai missä vain lämpimään aikaan) tekisi mieli avata ovet ja ikkunat ja päästää sisään viileämpää ilmaa, mutta ei. Näin ei kannata tehdä.

Omodos taitaa olla se vanhin ja suosituin hyttyskarkotetuote, heiltä löytyy vaikka millaisia voiteista ja suihkeita ja myös myrkkyjä nk. hyttyskoneisiin. Itse suosin nykyään joko geeliä tai suihketta. Suosin Omodosta, koska se on mielestäni erittäin miellyttävän tuoksuinen. Toki muitakin merkkejä löytyy.

Intiasta saa nykyään muuten myös helposti auringonsuojavoiteita, eivätkä ne ole hirvittävän kalliitakaan. Myös paikallisia suojavoiteita on kaupoissa. Kannattaa ehkä ostaa tuotteet ilmastoidusta liikkeestä ja tarkistaa ne päiväykset, jotka onneksi kaikista Intiassa teollisesti valmistetuista tuotteista löytyvät Mfg. Date -merkinnällä. Samassa yhteydessä on myös tuotteen hinta ilmoitettuna. Itse kun en ole mikään auringonpalvoja, niin yritän aina olla erittäin tarkka suojautumisessa, mutta kyllä se aurinko osaa myös yllättää. Äskeisellä reissulla postin selkäni, kun voide ei ollut levinnyt joka paikkaan ja juutuin rannalla mielenkiintoiseen jutteluun erään toisen turistin kanssa. Yleensä viihdyn rannalla vain varjon alla 🙂

 

[print_gllr id=554]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.