Matkailuvuosi 2014

Kuluneesta vuodesta tulikin, ehkä yllättäinkin, aika matkailullinen. Liikuin suhteellisen runsaasti sekä kotimaassa että ulkomailla.
Kovalam Lighthouse Beach

Aloitin vuoden ulkomailla, elikkä Intiassa Keralan taivaan alla. Joulua olimme viettäneet Goassa ja uudeksi vuodeksi siirryimme Kovalamin rannoille. Vuosi vaihtui rantahietikolla katsellen raketteja ja kuunnellen pauketta, leudon trooppisessa yössä. Matkan päätteeksi vietimme vielä päivän Mumbaissa, katsellen nähtävyyksiä ja ostoksilla nykyintialaiseen tapaan hienossa ostoskeskuksessa. Matkasta olen kirjoitellut jotain tännekin.
Berliini  Berliini Alexanderplatz
Viikonloppu Berliinissä kavereiden kanssa oli vuorossa helmikuun alussa. Oli mukava käydä verestämässä vanhoja muistoja ja hankkia uusia. Berliini on aina upea. TV-torniin emme viitsineet jonottaa, joten kävimme katselemassa maisemia Park Innin ylätasanteelta. Sieltä löytyi Berliinin karhukin.
Bandhavgarh tiikerit Intia
Maaliskuun lopulla suuntasin Intiaan työmatkalle, joka oli kuitenkin myös paljon rentoutumista ja erilaisia maisemia. Pääasiallinen syy matkaan olivat kahden päivän messut, mutta sitä ennen olin varannut runsaan viikon aikaa tutustua Intian keskiosien luonnonpuistoihin ja vihdoin nähdä tiikerin luonnossa. Matka oli huimaavan onnistunut. Pääsin näkemään tiikereitä, samoin kuin paljon muita eläimiä ja kauniita luonnon maisemia. Samalla palautin mieleeni miksi oikeastaan alunperin ihastuin Intiaan. Pitkät ajomatkat puistosta toiseen, halki vaihtelevien maisemien, halki kylien, toivat taas lähelle sen Intian, joka on kaukana suurista kaupungeista ja turistinähtävyyksiltä.
Taj Mahal Agra Intia
Kävin jälleen myös Agrassa. Tarkoitus oli päästä näkemään Taj Mahal täysikuun valossa, mutta päivämäärät eivät täsmänneet. Joten tällä kertaa tyydyin ihailemaan Taj Mahalia joen toiselta puolen, mikä olikin hieno kokemus.
Kolmården tiikerit
Kesäfestareilla tuli käytyä Ruotsissa asti. Lahjana pojalleni vein hänet katsomaan Kanye Westiä Norrköpingiin Bråvalla-festivaaleille kesäkuun lopulla. Paikka oli lähellä Kolmårdenin eläintarhaa, joten käväisimme myös siellä. Säät eivät  oikein suosineet festareilla, mutta Kolmården-päivä oli oikein hieno. Pääsin taas ihailemaan tiikereitä, tällä kertaa vankeudessa – mikä teki asiasta jotenkin myös surullista. Vaikka kyse onkin tämän eläinlajin suojelusta.
Suomi kesä
Heinäkuussa lomailin Suomessa. Vietin mökkilomaa järven rannalla, upeista keleistä ja lämpimistä vesistä nauttien.
Keuruun varuskunta
Lisäksi kävin matkalla muistoihin. Keuruun varuskunnassa, jossa meillä entisillä kasarmin lapsilla oli tapaaminen, oli mukava muistella lapsuutta ja tavata ihmisiä joita ei ollut tavannut sitten alakouluaikojen. Kävin myös lapsuuden kesien maisemissa Heinolassa. Muistoja, muistoja…
Kioto Inari shrine Japani
Japani – yllätysmatkakohteeni syyskuussa. Erinomaisen mielenkiintoinen työmatka Kioton, Hakonen ja Tokion nähtävyyksiin tutustuen. Japani oli kaikkea mitä olin kuvitellut ja kuitenkin vielä enemmän. Ihmisten ystävällisyys ja kaikki hauskat ja hieman kummallisen omituiset asiat saivat kestohymyn naamalle. Osa syynä oli myös mukava matkaseura, eli matkailuihmisiä eri Euroopan maista.
Hagia Sofia Istanbul Turkki
Marraskuun lopulla vietin yhden lauantain Istanbulissa, hyvässä seurassa ja uuteen kaupunkiin tutustuen. Olin todella positiivisesti yllättynyt Istanbulista. Sinne pitää varmasti matkata vielä uudelleenkiin. Ehdimme katsella kaupungin päänähtävyyksiä sekä nautiskella turkkilaisen kylpylän hammamin palveluista, mikä olikin todella rentouttavaa ja virkistävää, koska lyhyellä matkalla ei unelle paljon aikaa jäänyt.
Istanbul Turkki
Elikka hauska matkailullinen vuosi on takana. Näistä matkoista en ole tänne kirjoitellutkaan vielä, tuota Intian matkaa lukuunottamatta. Voihan olla että vielä juttua tulee, tai sitten keskityn tuleviin matkoihin. Vuodelle 2015 on jo ainakin luvassa Teneriffaa – aivan ensimmäinen reissuni Kanarialle – sekä Amsterdamia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.